Mobile-ad

Keno

Keno, som uppkom under år 1992, är Svenska Spels nyare version av Bingo. Ett spel som liknar Lotto men med lite andra odds och regler.

★ ★ ★  Välj bonus nu!  ★ ★ ★
Spela nu!

Keno är ett spel som liknar det lite äldre spelet Lotto. Keno uppkom under år 1992 och har ända sedan dess spelats dagligen av både nya och trogna spelare i många olika åldrar. Det är ett spännande men ändå lugnt spel som just därför passar alla.

Oddsen ser lite annorlunda ut om man jämför med till exempel den klassiska formen av bingo eller just Lotto, som vi nämnde ovan. I dragningen till Keno dras nämligen 20 nummer av 70 sammanlagda, men man ska bara satsa på ett antal mellan 1 och 11. Av de 20 som dras krävs det alltså bara att man behöver ha 11 rätt för att ha full pott. I Lotto drar man 7 nummer och för att vinna storvinsten där måste man ha 7 rätt. Har man lyckats få 11 rätt kan man vinna upp till hela 5 miljoner svenska kronor. Det skulle väl kännas helt okej att vakna upp med på kontot?

Dragning och insats i Keno

Det låter kanske lite komplicerat med alla nummer hit och dit, men Keno är inte så svårt att förstå sig på egentligen. Dragningarna sker varje dag och det man då ska hoppas på är alltså att de 11 nummer man valt finns med i de 20 som dragits just den dagen. Det finns också ett sorts tilläggsspel, som man kan köpa till den vanliga spelraden, som kallas för Kung Keno. Det går ut på att ett av de numren som dragits slumpas till specialnumret, det är just detta nummer som kallas för Kung Keno – därav namnet på hela tilläggsspelet. Om man då har det numret i sin spelrad vinner man. Har man dessutom 11 rätt i övrigt kan man räkna med en ordentlig storvinst, något som skulle kunna liknas med Lottos drömvinst.

De olika antalen nummer man kan välja kallas för olika nivåer. Om man till exempel väljer 11 nummer är det högsta nivån medan endast 1 nummer är den lägsta nivån. Alla dessa nivåer har en egen vinstplan så att man kan se vart man känner för att lägga sig. Som i alla spel ger såklart högre insatser högre vinster, men man kanske inte alltid har möjlighet att gå all in, då bör man heller inte göra det.
En väldigt bra grej är att man kan satsa allt mellan 5 och 100 kronor per rad. Det innebär att fler kan vara med och spela, oavsett storlek på plånbok. För även om man inte har möjlighet att vinna den största vinsten när man lägger den lägsta insatsen är det kul att vara med i spänningen.

Keno online

KenoSom så mycket annat idag kan man spela Keno online på olika online casinon. Svenska spel, som lanserat Keno i Sverige, har på sin hemsida en kategori för spelet där man alltid kan se villkoren för att spela och resultaten i dragningarna på nätet. Man kan alltså se vilka siffror som dragits, hur många som vunnit, hur många rätt de hade och vad vinstutdelningen hamnade på.

Självklart har de även fixat så att man kan spela Keno online direkt via deras hemsida. Man behöver, tack vare dagens teknik, alltså inte gå till sitt spelombud för att lämna in sina spelrader utan man kan nu enkelt och bekvämt göra det hemifrån. Har man internetanslutning i telefonen eller surfplattan funkar såklart det också.