Mobile-ad

Lotto

Lotto är spelet som älskas av spelare Sverige över. Det bingoliknande konceptet har gått hem i flera hushåll och det finns höga vinster att tillgå!

★ ★ ★  Välj bonus nu!  ★ ★ ★
Spela nu!

LottoLotto är ett spel som älskats och spelats av svenskar i många år nu. Här kan man vinna både små och enorma vinster, vilket många också gör.
Själva spelet går ut på att man ska pricka in 7 nummer av 35. Varje vecka är det hundratals svenskar som spelar det idag otroligt stora och populära spelet.
Eftersom resultaten är slumpmässiga finns det egentligen ingen taktik inför deltagandet. Många hävdar att man kan räkna ut sannolikheten för de olika nummerraderna, men det finns inga bevis på att de olika metoderna fungerar. Du har troligtvis sett en Lottodragning någon gång på TV, i så fall förstår du nog varför det inte går att fuska sig till en vinst i Lotto.

Hur går Lotto till?

Som tidigare nämnt är målet i Lotto att ha valt ut samma 7 nummer som dras vid dragningen. Är man ensam om detta vinner man minst en miljon. Vinster delas dock ut från 4 rätt men de blir större och större ju fler rätt man har fått, såklart. De gångerna det inte finns någon som vinner högsta vinsten med alla rätt går potten vidare till nästa dragning, en progressiv jackpot precis som när man spelar på spelautomater alltså. På det sättet kan nästa vinnare få en ännu härligare vinst!

Dragningarna inträffar två dagar i veckan, närmare bestämt på onsdagar och lördagar. Dessa sänds i TV så att man enkelt kan vara med och se direkt men har man inte möjlighet finns resultaten att se på bland annat Svenska Spels hemsida. Vid dragningen drar man 7 nummer av 35 möjliga plus 4 så kallade tilläggsnummer. De spelar inte en jättestor roll i spelet, men om man till exempel fått 6 rätt på originalraden och dessutom har ett tilläggsnummer blir vinsten högre än om man bara skulle ha 6 rätt utan tilläggsnummer.

Man får välja sin spelrad (sina nummer) själv om man vill, man kanske har några turnummer man vill ha med. Men det går även att få en slumpad rad om man inte riktigt bryr sig om vilka siffror som är på.
Det finns även något som kallas för färdiga spel. Det finns två olika varianter, Lotto 40 som logiskt nog kostar 40 kronor och Lotto 100 som då kostar 100, som ger dig 5 rader på Lotto och 1 på Joker respektive 15 rader på Lotto och en på Joker.

Drömvinsten

Drömvinsten är något man hör om då och då bland både folk och reklamer. Vad är det egentligen? Det är faktiskt en kombination av Lotto och det liknande spelet Joker. Kombinerar man dessa spel och satsar minst 10 kronor är man med och tävlar om flera miljoner kronor. För att bli den lyckliga ska man ha alla rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Vinsterna uppnår ibland mycket mer än hundra miljoner. Det var faktiskt en tursam spelare som under april 2013 drygade ut sin plånbok med hela 237 miljoner kronor.

Spela Lotto online

Förr var man tvungen att gå till närmsta spelombud för att lämna in sin spelrad men nu när internet har kommit in i spelvärlden kan man spela Lotto online och göra detta enkelt hemifrån. Via Svenska Spels hemsida kan man lämna in och betala, och som sagt även se resultatet sen när det är klart. Flera casinon online erbjuder tjänsten på sin sida!